De weduwe van de vermoorde GGZ-directeur Rob Zweekhorst heeft zaterdagavond op tv een oproep gedaan aan het publiek om alle informatie te delen die kan leiden tot het oplossen van de moord. In EenVandaag zei ze dat zij en haar kinderen geen rust vinden zolang de zaak niet is opgelost.

Zweekhorst werd op 1 januari van dit jaar bij zijn huis in Berkel en Rodenrijs door iemand van dichtbij doodgeschoten toen hij zijn honden uitliet.

De politie deed uitgebreid onderzoek. Er wordt rekening mee gehouden dat Zweekhorst het slachtoffer was van een persoonsverwisseling.

Een kleiner team zit nu op de zaak. Zijn vrouw had de politie gevraagd opnieuw aandacht te besteden aan de zaak in het programma Opsporing Verzocht. Maar dat kan niet, omdat er geen nieuwe informatie is.

Empathie

„Ik hoop dat er iemand is, die nog ergens een greintje empathie in zijn lijf heeft zitten”, aldus de weduwe in haar oproep. „Meld het, desnoods anoniem. Doe wat. Zodat mijn kinderen weer kunnen opstaan en doorgaan”.

Er was eerder al een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip. Het onderzoek is nog niet afgesloten, aldus de politie.

Misdaadjournalist Peter R. de Vries stelde in de uitzending voor om een nieuw team naar de zaak te laten kijken.

Print Friendly, PDF & Email