In het najaar van 2014 heeft de redactie van De Psychiater een lezersonderzoek gehouden onder NVvP-leden om te peilen in hoeverre de redactionele inhoud van het magazine overeenkomt met de behoefte van de lezers. Het tijdschrift krijgt het rapportcijfer 7,2.

Uw mening: daar draait het om in het lezersonderzoek van De Psychiater dat eind 2014 is gehouden. In totaal vulden 199 psychiaters (5,6%) de enquête volledig in. Ongeveer 60 procent van de respondenten werkt in een ggz-instelling, 20 procent in een academisch ziekenhuis of forensische instelling en 17 procent heeft een eigen praktijk (zelfstandig gevestigd). De verhouding man-vrouw is respectievelijk 55,4 en 44,6 procent.

Belangrijke informatiebron
Het gemiddelde rapportcijfer dat de respondenten De Psychiater geven is een 7,2. Ongeveer 10 procent leest het tijdschrift van A tot Z en 40 procent neemt meer dan de helft van de artikelen tot zich. Het blad wordt ook intensief gelezen: zo’n 80 procent van de lezers besteedt een half uur tot een uur aan het doornemen van de artikelen in het magazine. Verder ontvangt een overgrote meerderheid De Psychiater liever op papier dan als digitale editie.

Meest gelezen
Nieuws uit de psychiatrie/ggz, ontwikkelingen en activiteiten van de NVvP, interviews met psychiaters en artikelen over beroepsuitoefening zijn de meest gelezen en gewaardeerde rubrieken en onderwerken.
Geprezen worden de toegankelijkheid en de hoge actualiteitswaarde van de artikelen geprezen, evenals de recent vernieuwde vormgeving. Enkele opmerkingen van lezers: ‘oogt hip’, ‘makkelijker leesbaar’ en ‘een zeer professionele uitstraling’.

Bron: NVvP

Print Friendly, PDF & Email