Bij 5-10% van de psychosepatiënten is er mogelijk sprake van een niet-psychiatrische oorzaak. Stofwisselingsziekten of immunologische aandoeningen kunnen hierbij een oorzakelijke rol spelen. Weliswaar relatief zeldzaam, maar deze oorzaken komen wel degelijk voor. Toch wordt er in de psychiatrie nauwelijks gescreend op de aanwezigheid van een niet-psychiatrische oorzaak, wanneer een psychose bij één van onze patiënten manifesteert. Hoe kunnen we dit met elkaar verbeteren? Tijdens het allereerste symposium Psychose is in het bijzonder aandacht voor nieuwe inzichten in de niet-psychiatrische oorzaken van psychose, waaronder diens specifieke kenmerken en de diagnostiek hiervan. Kortom, een primeur boordevol begeerde kennis over differentiaaldiagnostiek van psychose en schizofrenie.

U bent van harte uitgenodigd voor dit allereerste symposium Psychose. Het zal plaatsvinden op dinsdag 19 december a.s. in Amsterdam. De Raad van Advies heeft voor u een avondvullend programma samengesteld, dat u meer zicht biedt op niet-psychiatrische oorzaken van psychose. Een bijzonder relevant thema, dat als vanzelfsprekend op uw praktijk zal worden toegespitst.

Een aantal gerenommeerde collega’s belicht de diagnostiek en verscheidene aspecten van de volgende mogelijke niet-psychiatrische oorzaken van psychose: Erfelijke stofwisselingsziekten, immunologische aandoeningen en het 22q11-deletiesyndroom.

Graag tot ziens op 19 december 2017 in Amsterdam of in 2018 in Maastricht of Groningen.

Meer informatiehttp://websites.benecke.nl/ggz/essentials/symposium-psychose/

Print Friendly, PDF & Email