Minister Stef Blok heeft opdracht gegeven voor een onderzoek naar de kliniek Aventurijn waar Michael P. zat. Michael P. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber.

Minister Blok stelt verder in een reactie op het nieuws: “Dit is een vreselijk bericht en ik leef intens mee met de familie van Anne, haar vrienden en iedereen die dichtbij haar stond.”

Michael P. had tijdens zijn verblijf in de forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder een relatie met een begeleidster. Ook had de man een relatie met een patiënte die van hem zwanger raakte. Dat schrijft De Telegraaf.

Mogelijk speelde de affaire een rol bij de vrijheden die P. had. Hij kon de kliniek al sinds het voorjaar moeiteloos regelmatig verlaten. Hij had alleen een meldingsplicht. Meerdere bronnen rond het onderzoek bevestigen de relaties en het voor hem soepele regime aan De Telegraaf. Aventurijn zelf wil niet reageren. Ook de Dienst Justitiële Inrichtingen weigert iets te zeggen over het regime van P. Justitie beschikt over een overzicht van de dagen waarop P. buiten was.

Print Friendly, PDF & Email