Rocco Hoekstra, psychiater bij Antes, is genomineerd voor de Willem Nolenprijs. Hoekstra heeft eerder dit jaar een subsidie van ZonMw gekregen voor een project om de behandeling met lithium verantwoord te laten plaatsvinden, ook als die behandeling niet door specialistische poliklinieken wordt voorgeschreven. Met de subsidie heeft Hoekstra de website http://www.allesoverlithium.nl opgezet. 

De Willem Nolen prijs is vernoemd naar Willem Nolen, voormalig Hoogleraar Psychiatrie aan het UMC Groningen. Hij wijdde zijn loopbaan aan de behandeling van mensen met een bipolaire stoornis en aan wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte. De Nolenprijs is een prijs voor baanbrekend onderzoek of buitengewone initiatieven op het gebied van de zorg voor mensen met een bipolaire stoornis en hun naasten. Het doel van de prijs is dat kwalitatief hoogwaardige initiatieven worden gestimuleerd, gewaardeerd en meer maatschappelijke aandacht krijgen.

Alles over lithium

Lithium is op dit moment een van de meest voorgeschreven medicijnen voor de behandeling van een bipolaire stoornis. Op de website wordt veel praktische informatie gegeven voor patiënten en (huis)artsen. Ook biedt de site de mogelijkheid om vragen voor te leggen aan een deskundigenpanel van medisch specialisten en ervaringsdeskundigen.

De Willem Nolenprijs wordt op 22 november in Utrecht uitgereikt tijdens het 13e Najaarssymposium Bipolaire stoornissen.

Bron: Antes

Print Friendly, PDF & Email