Meer dan 800.000 Nederlanders kampen met een depressie. Dat komt neer op ruim één op de twintig. Volgens onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid vindt de overgrote meerderheid van de mensen met depressieve gevoelens het lastig om er zelf over te beginnen. Terwijl ze dat eigenlijk wel willen. Een nieuwe campagne, afgetrapt op het Segbroek College in Den Haag, moet het taboe daarop doorbreken en de psychische problemen bespreekbaar maken.

Dinsdag werd het startsein gegeven van de campagne ‘Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar’. De campagne bestaat uit onder meer tv-spotjes die de komende tijd worden uitgezonden. Ook komt er veel aandacht voor het probleem via sociale media.

Depressies zijn al jaren één van de belangrijkste veroorzakers van ziekteverzuim in Nederland. Mensen die hier last van hebben zijn vaak neerslachtig, eten te weinig, of juist te veel, en slapen slecht. Ook zijn ze vaak snel geïrriteerd, hebben weinig energie en kunnen zich moeilijk concentreren. Bovendien denken mensen die depressief zijn soms ook aan zelfmoord.

Print Friendly, PDF & Email