GGZ Ecademy organiseert op 26 november het 4e seminar van dit jaar. In het seminar ‘Leerportaal anno 2015’ wordt onderzocht wat leerplatformen op dit moment te bieden hebben. Het seminar wordt georganiseerd in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam.

Om e-learning modulen, zoals GGZ Ecademy die ontwikkelt, te gebruiken is een leerplatform nodig. Natuurlijk kennen we al jaren Learning Management Systemen, zoals ILIAS en Moodle, waarin scholingsactiviteiten kunnen worden aangeboden en voortgang en resultaten van gebruikers kunnen worden gevolgd. Maar stel dat we anno 2015 opnieuw de kans krijgen een centraal leerplatform in te richten: Waar hebben we dan behoefte aan? Op welke functionaliteit zit de cursist te wachten? Hoe kunnen we leertrajecten nog effectiever, leuker en gemakkelijker maken?
In het seminar ‘Leerportaal anno 2015’ laten we allereerst enkele opvallende voorbeelden van leerplatformen zien. Dit doen we met een aantal korte presentaties, waarin (o.a.) wordt ingegaan op: gamification, adaptief leren, video, kenniscreatie en social learning. Daarna zal aandacht worden besteed aan de plannen van GGZ Ecademy om in 2015 een centraal leerplatform voor haar leden te implementeren. Het seminar wordt afgesloten met een discussie over de vraag welke eisen we moeten stellen aan het ‘Leerplatform anno 2015’?

GGZ Ecademy
GGZ Ecademy is een samenwerking van meer dan 30 GGZ instellingen. Met GGZ Ecademy nemen instellingen de ontwikkeling van e-learning voor de GGZ in eigen hand. Gezamenlijk worden modulen van hoge kwaliteit ontwikkeld en ingekocht. Tegen redelijke kosten komt daarmee actuele en didactisch goede e-learning ter beschikking. Met de gezamenlijke aanpak wordt tegelijkertijd een bijdrage geleverd aan het borgen en delen van kennis binnen de GGZ instellingen. GGZ Ecademy ondersteunt haar leden bij de implementatie en organisatie van effectieve scholing van medewerkers.
De seminars van GGZ Ecademy worden georganiseerd voor de aangesloten leden maar er zijn ook plaatsen beschikbaar voor derden. Aanmelden voor het seminar kan tot en met vrijdag 21 november via de website van GGZ Ecademy: www.ggzecademy.nl.

Print Friendly, PDF & Email