LEIDEN – 40 leerling-verpleegkundigen van het LUMC in Leiden krijgen daar geen baan, terwijl ze dat wel is beloofd. De studenten kregen aan het begin van hun studie een baangarantie, maar hebben te horen gekregen dat dat niet doorgaat. Het LUMC bevestigt dit aan Omroep West.

De studenten zitten in het laatste jaar van de opleiding verpleegkunde en doen het zogeheten werk-leertraject. Ze zijn aankomende zomer klaar met hun studie en zouden dan een baan krijgen bij het LUMC. ‘Wij kunnen nu geen baangarantie afgeven, omdat wij efficiënter en doelmatiger zijn gaan werken om concurrerend te blijven’, legt woordvoerder van het LUMC Sonja Groen uit.

‘Wij snappen dat dit een lastige boodschap is om te horen’, zegt Groen. ‘Maar soms moet je als werkgever ook slechte boodschappen overbrengen. We zeggen het nu zo’n 7 tot 8 maanden voordat zij afgestudeerd zijn, zodat we nog naar een oplossing kunnen zoeken.’ Het LUMC wil meehelpen zoeken naar een andere baan voor de studenten. De studenten vinden het opmerkelijk dat juist zij geen baan krijgen, maar dat er wel veel uitzendkrachten als verpleegkundige werken. Het LUMC bevestigt dat zij werken met uitzendkrachten. ‘Maar wij gaan nu wel kijken of wij dit aantal kunnen verminderen.’

Bron: RTV West

Print Friendly, PDF & Email