Op 17 november zijn de eerste zes patiënten opgenomen in Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent. Een belangrijke stap voor de Vlaamse forensische psychiatrie, waar nu eindelijk een humane behandeling voor ‘geïnterneerden’ (Belgische TBS gestelden) een feit is.

Voor Palier en De Kijvelanden is dit eveneens een belangrijke stap. Het is een van de eerste projecten die in het samenwerkingsverband van de FPCR wordt gerealiseerd. Met de ingebruikname van Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent wordt tevens invulling gegeven aan de ambitie om het marktaandeel van de organisatie te vergroten en zo meer ruimte te krijgen voor onderzoek en ontwikkeling. Ook wordt er met de realisatie van Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent een gezonde, bredere financiële basis verkregen voor de betrokken partners.

Het komende jaar zal de kliniek verder vol stromen om per najaar 2015 de totale capaciteit van 264 bedden te bereiken.

Uniek concept
Dinsdag 6 mei 2014 was de officiële opening van Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent, een samenwerking tussen Parnassia Groep, FPC de Kijvelanden en Sodexo. Het centrum gaat plaats bieden aan patiënten met een forensische titel. Met de opening van dit centrum krijgt deze doelgroep in België voor het eerst de hulp waar ze al jaren recht op hebben. Tot nu toe werden ze opgesloten in de gevangenis zonder de juiste zorg te ontvangen. De bouw van dit nieuwe centrum was dan ook een doorbraak voor deze patiënten. Het was tevens voor het eerst in de geschiedenis dat een buitenlandse aanbieder een aanbesteding in de zorg in België toegewezen kreeg.

Print Friendly, PDF & Email