Bij GGZ Centraal in Flevoland zijn ze anderhalf jaar geleden aan de slag gegaan met de ‘diagnostische camera’ – dit was een pilotfase. Nu kunnen de eerste conclusies getrokken: de camera verbetert de diagnostiek én de behandeling. Maar wat is het nou precies?

Binnen GGz Centraal maken wij gebruik van video-ondersteunde diagnostiek (de diagnostische camera). Om patiënten/cliënten en betrokkenen van een nog betere uitleg te voorzien is deze voorlichtingsvideo gemaakt. In deze video ziet u hoe wij de diagnostische camera gebruiken in de behandeling en wat met de gegevens gedaan wordt.

De camera betreft een zeer geavanceerde en innovatieve Mobiele Diagnostische Camera unit. Met deze Mobiele Unit is het mogelijk om waar of wanneer dan ook (bijvoorbeeld tijdens een huisbezoek) de interactie tussen de interviewer (hulpverlener) en de geïnterviewde (patiënt/cliënt) veilig en betrouwbaar in hoge kwaliteit vast te leggen. Het resultaat (video-fragment) wordt vervolgens automatisch opgeslagen in een beveiligde Cloud omgeving, waar het vervolgens direct (of wanneer dat gewenst is) beschikbaar is voor bevoegden ter inzage of beoordeling.

Inzet van de diagnostische camera in de ggz is nieuw en innovatief, omdat het op dit moment nog nergens anders wordt toegepast in de geestelijke gezondheidszorg. GGz Centraal is hierin dus koploper. Binnen Flevoland heeft GGz Centraal de diagnostische camera inmiddels volledig geïmplementeerd binnen de acute psychiatrie.

 

Print Friendly, PDF & Email