De Stichting Herontwikkeling tot Studentenhuisvesting (SHS) Delft bouwt een complex van GGZ Delfland om tot 121 studentenwoningen. Over tien jaar wordt het complex leeg opgeleverd.

De SHS Delft zet zich in om leegstaande panden te gebruiken om de kamernood in Delft op te lossen. De stichting, in 2011 opgericht door studenten, streeft niet naar winst. SHS kan daardoor herbestemmingsprojecten realiseren die voor traditionele vastgoedpartijen niet aantrekkelijk zijn.

Samen met GGZ Delfland heeft de stichting eerder al een zorgtoren omgebouwd tot 150 studentenkamers. Nu volgen in een laagbouwcomplex van GGZ Delfland nog eens 126 kamers.

Tijdelijk herbestemmen

Het gaat om een tijdelijke herbestemming. In 2024 lopen de huurcontracten met de studenten af en komt het complex opnieuw in beheer van GGZ Delfland.

In de tussentijd kunnen er tien jaar lang studenten wonen, en ontvangt GGZ Delfland inkomsten uit de gebouwen die anders leeg zouden staan. De TU Delft verwacht het aankomende collegejaar 2.000 studenten uit het buitenland, 40 procent meer dan in het vorige collegejaar. De eerste daarvan kunnen al halverwege augustus 2015 intrek nemen in het herontwikkelde GGZ-complex.

Print Friendly, PDF & Email