Het prostitutiegezondheidscentrum streeft ernaar de (seksuele) gezondheid en de zelfredzaamheid van prostituees te bevorderen. De begeleiding is erop gericht de prostituees in staat te stellen zelfstandig te functioneren in de Nederlandse samenleving: hen bewust te maken van hun eigen mogelijkheden, kansen, wensen en behoeften en de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen die ze nodig hebben om dat te bereiken.

Omschrijving

Het prostitutiegezondheidscentrum is onderdeel van GGD Hollands Noorden en biedt op een laagdrempelige, gratis en anonieme manier zorg aan prostituees werkzaam in de gemeente Alkmaar. Drie dagen per week is er spreekuur, waarvoor prostituees een afspraak kunnen maken voor soa-testen, behandeling, vaccinatie hepatitis B en doorverwijzing. In dit spreekuur komen ook onderwerpen als anticonceptie, ongewenste en of ongeplande zwangerschap, abortus doorverwijzing, pijn bij het vrijen en veilig werken aan de orde. Verder worden eenvoudige andere medische problemen behandeld. Ook biedt het spreekuur hulp op maatschappelijk gebied, zoals juridische informatie, en advies, voorlichting en informatie over praktische zaken als huisvesting, belastingzaken, opleidingen, werk en inkomen.

Eigenaar

GGD Hollands Noorden

Beoordeling

Geen beoordeling

Thema’s

Seksualiteit / seksuele gezondheid , Seksueel geweld , Soa , Zwangerschap / bevalling , Infectieziekten , Algemene gezondheid ,

Settings

Eerstelijnszorg ,

Doelgroep

Werkenden , Prostituees ,

Methodiek

Screening / health check , Spreekuur / consult , Voorlichtingsmateriaal , Behandeling, doorverwijzing , Empowerment ,

Documenten

Print Friendly, PDF & Email